BAIXA INTENSITAT

Els darrers anys s’ha parlat de guerres o de terrorisme de baixa intensitat, jo voldria aplicar aquest qualificatiu a un altre fenòmen menys cruent evidentment però molt greu de tota manera, i em refereixo a la corrupció.

Així tindríem el que podríem qualificar com a corrupció d’alta intensitat o a l’engròs, on hi podríem posar el PP, l’Urdangarín, els ERO’s, les comissions per vendes d’armes o compres de petroli, les ajudes a fons perdut a la banca, la plataforma Castor, el “3%”, la major part de negocis del “palco del Bernabéu”, qui sap si la famosa “deixa” del President Pujol, i tants i tants d’altres. Aquest nivell, pels volums que representa, és molt cridaner i tothom se n’assabenta.

I la de baixa intensitat?, doncs n’hi ha una en la que gairebé ningú no acostuma a fixar-s’hi, que és la que motiva aquest escrit, i que no és altra que la multiplicitat de remuneracions que acostumen a cobrar els nostres representants públics al nivell que sigui.

En temps d’eleccions, i segons al nivell que siguin, es parla dels sous de Diputats, Senadors, Alcaldes, Regidors, etc. Però hi ha un aspecte del que es parla poc: el que cobren tota aquesta per assistir a plens, per formar part de comissions, comitès i similars, per càrrecs a consells d’administració d’empreses públiques i semi-públiques, en el món municipal les Diputacions i els Consells Comarcals són un clàssic, tot això fa que el que cobren pel càrrec primigeni acabi convertint-se en una mena de “sou base” al damunt del que s’hi van acumulant un munt d’ingressos més que ningú publicita, ni ningú sap quant arriben a representar.

Si ja cobren un sou, perquè han de cobrar aquests extres?, al cap i a la fi el dia i el mes tenen les hores i els dies que tenen per tant, si fan una cosa no fan l’altra… però cobren per les dues; assistir a un plè, a una comissió, formar part d’altres ens no forma part de la seva feina?, perquè ho han de cobrar a part?.

Pot ser que de baixa intensitat, però en diem corrupció o no?.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s