NEGOCIAR O DIALOGAR

Ja fa anys que vinc queixant-me de la propensió que tenen els polítics en anar trobant sinònims per rebaixar de mica en mica el pes de les expressions diguem-ne “naturals”.

Vam començar amb el famós “dret a decidir” per evitar dir “autodeterminació” i ara estan parlant de taula de diàleg entre governs enlloc de parlar de taula de negociació que seria el que tocaria dir.

Ja som, o hauríem de ser, una miqueta madurs i donar a cada mot el valor que té; quan dos governs s’asseuen davant per davant amb una taula pel mig no és per “dialogar” sobre el sexe dels àngels o vés a saber quina altra entel·lèquia, és per negociar el que sigui, però es negocia i s’arriba, o no, a algun acord i es plasma en un document. A més quan les negociacions han de ser sobre temes controvertits i hi ha la més mínima desconfiança entre els negociadors, és convenient introduir la figura del mitjaner, del relator, o si voleu dir-ho com aquí fa anys que vam definir: de “l’home bo”; aquesta figura llima asprors, acosta posicions, aixeca acta i garanteix que ningú digui que ha dit el que no ha dit.

Si no ho fan així no cal que perdin el temps ni intentin fer-nos beure al galet.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s