NO ES VA EXPRESSAR BÉ

L’Alcaldessa de Vic, va expressar al Parlament el que ella i molts creiem que no ha de ser la manera de procedir davant un desconegut al respecte de la llengua a emprar i a més, protegir el català però es va equivocar  en la manera de dir-ho. No es va expressar bé i això ha fet que s’hagin abraonat damunt seu des dels españols més españols fins a algun català d’aquests que, per emprar una expressió popular, “se l’agafen amb paper de fumar”.

El que va dir la senyora Erra és el que jo personalment porto fent des de finals dels anys seixanta quan vaig començar a treballar en el món en el que he estat tota la meva vida: el turisme.

Quan s’ha presentat un desconegut al taulell de la meva oficina, sempre l’he saludat en català sigui quin sigui el seu aspecte (puc assegurar que he tingut moltes agradabilíssimes sorpreses), si la persona l’entén continuem en català i si no l’entén, llavors li he parlat en la seva llengua si l’he conegut, i si no, hem intentat entendre’ns amb el llenguatge universal dels signes, les ganyotes i les  onomatopeies.

A més això ho he fet seguint la lògica més elemental: si per exemple, m’ha vingut un client amb aspecte estranger, el que sigui, perquè me l’hi he d’adreçar en castellà?, és que a París, Roma, Tòkio, Londres o Viena el parlen?, jo diria que no, doncs l’he saludat en la meva llengua, que és el que han fet amb mi a París, Roma, Tòkio, Londres o Viena quan hi he estat: saludar-me en la seva llengua.

Puc assegurar a més que mai, i mai vol dir mai, he tingut cap problema amb ningú.

Agustí Vilella i Guasch

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s