HO ARRASARAN TOT

Ja fa temps que ho dic i em van donant la raó. Van començar empresonant suposats rebels i suposats sediciosos. Després han empresonat rapers, manifestants i gent-que-passava-per-allí; fan recaure sobre tots acusacions inversemblants i delirants, i les penes que els demanen encara són més delirants i inversemblants.

Han demonitzat el color groc; han inhabilitat el President Torra per una pancarta; segons què senten dir es disparen els fiscals; segons qui sent què, presenta querelles i denúncies a dojo que normalment són admeses i tirades endavant.

Ara han dictaminat que l’Ajuntament de Barcelona tregui els llaços grocs que tingui a qualsevol edifici oficial, és de suposar que a continuació ho extendran a la resta d’Ajuntaments del país; a continuació què vindrà, les pancartes?, fins i tot les que demanen llibertat d’expressió?; i després?, doncs el que vulguin, fins i tot que els elements d’aquesta mena de les nostres cases o portem posats.

No els aturarà res ni ningú; se’ls en refot el dret i les lleis, i a aquestes alçades ja no crec que hi hagi cap raó per dubtar-ne; són com una piconadora que ho aixafa tot al seu pas. Jo goso a fer un pronòstic: si no assolim la independència, en 10 anys s’hauran carregat la immersió a les escoles -de fet no caldrà, s’haurà d’ensenyar en castellà-, no hi haurà mitjans en català ni públics ni privats, haurem de tornar a retolar els establiments en castellà, etc.; en poques paraules: tornarem a una situació molt semblant per no dir pitjor a la del final del franquisme. Desitjo de tot cor equivocar-me.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s