LA TAULA

De diàleg. Això és el que ens diuen. Però serà una taula sense potes, perquè són una taula i un diàleg en els que no creu ningú i menys els que els promouen; si hi creiéssin, l’haurien de nomenar taula de “negociació”, que és el que fan dues parts quan volen resoldre alguna situació o conflicte.

A més, les taules de negociació han de ser entre parts més o menys en igualtat de condicions, en podríem dir en situació d’“empat tècnic”, que ara evidentment no n’és pas el cas. Una de les parts té empresonats i exiliats tots els caps visibles de l’altra part; té centenars de persones querellades sota enormes acusacions, basades tot sovint en atestats o denuncies policials com a mínim “imaginatives” quan no directament imaginades; no té manies en “identificar” gent a per qualsevol cosa, identificacions que gairebé segur que al cap d’uns mesos es convertiran en citaciós policials o judicials; té a l’altra part deliberadament i programadament  ofegada econòmicament. És com si el noi primet i poca cosa pretén “negociar” amb el matxarrot que amb una bufetada el pot desmanegar. Per acabar-ho d’adobar, la part forta (materialment, moralment és una altra història) té com a al·licient justificar-se davant les autoritats europees (veieu com sí que dialogo amb aquests rebecs catalans?).

Per la part feble hi ha dues posicions si no contraposades, al menys no coincidents: la d’ERC que va acordar el “diàleg” sense consensuar-lo amb els de JxCat, i la d’aquests que l’únic que volen és que no els puguin retreure de ser els que no volen dialogar.

Total, i dit en termes castissos: un “paripé” més de la classe política.

Agustí Vilella i Guasch

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s