EXPECTATIVES DE LA TAULA

Nul·les. Per a mí és així de curt i senzill. El govern español hi compareix com a torna pels vots d’esquerra per a la investidura, com a pagament avançat dels que necessita per als pressupostos i també com a operació d’imatge de cara a l’exterior.

El govern i els partits catalans hi van també més per qüestions d’imatge pròpia i per allò de que si uns hi van els altres no s’hi poden negar, que per convicció o per confiança en treure’n alguna cosa, que ja saben que no.

Els españols posaran damunt la taula els seus quaranta i escaig punts que ja van presentar fa uns quants dies i que són poc més que fum i coses que ja han promès, signat i incomplert manta vegades; els catalans hi posaran el dret d’autodeterminació i l’amnistia a més de ganes de que en surti alguna cosa o no, segons les perspectives políticas de cada partit. No hi haurà punts de confluència i no hi haurà acords significatius.

I llavors vé la part final: com ens ho pretendran vendre?, i ara parlo només dels catalans. Voldràn fer-nos creure que han aconseguit qui-sap-lo-què?, o seran honestos fins i tot amb si mateixos i ens diran la crua realitat?. Estem a poques hores de veure-ho però em sembla que l’actitud que adoptin tindrà més a veure amb el rèdit polític que uns i altres esperin treure de les explicacions, que no pas amb la realitat que hagin viscut a la famosa taula.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s