UN ABANS I UN DESPRÉS

Expressió molt utilitzada per referir-se a grans esdeveniments que d’alguna manera han marcat el curs de la història; moltes vegades s’utilitza a la lleugera per coses que amb una mica de perspectiva s’ha vist perfectament que no han marcat gaire res; aquest no serà el cas de la pandèmia del COVID19.

L’expansió de la malaltia està literalment paralitzant el món i fent ajornar o suspendre la immensa majoria de cites polítiques, econòmiques, acadèmiques, esportives, etc., fins qui sap quan. Els daltabaixos que això comporta són enormes i econòmicament sovint incalculables.

Però anem a l’abans i al després. En alguns àmbits, per exemple l’esportiu, influirà poc a llarg termini perquè les competicions s’han de disputar, no hi ha altre solució, si no, no hi ha esport.

Però i si passem als àmbits polític, acadèmic i econòmic?, llavors potser ens donem compte, i se’n doni compte el món, que molts dels grans moviments de congressos, fires, reunions, conferències, i altres events que semblaven indispensables pot ser que no ho siguin tant.

Però a part de les conseqüències sanitàries, n’hi haurà d’altres: la situació. la mentalització d’emergència i la por que s’ha anat inculcant a la gent farà que els governs dels estats, que cada vegada es decanten més cap a la dreta, adoptin mesures “provisionals” retallant drets i llibertats, mesures que difícilment es retiraran i d’aquestes tots en podríem fer una bona llista. Preparem-nos!.

Agustí Vilella i Guasch

Deja un comentario