SANITARIS

Viurem dies, segurament setmanes, qui sap si mesos, durs; ens veiem obligats a quedar-nos a casa i això pertorba les nostres vides. Tots tenim poca o molta por, l’enemic és invisible i això hi afegeix una major sensació de inseguretat.

He dit que ens veiem obligats a quedar-nos a casa, però n’hi ha que es veuen obligats a sortir, tots els que han d’assegurar-nos els seveis bàsics han de sortir i assumir un perill que per desconegut és més gran.

Tots aquests col·lectius mereixen la nostra consideració, però per a mi n’hi ha un que està per damunt de tots els altres i és el dels sanitaris: des dels directors dels centres fins als darrers auxiliars; aquests, en termes bèl·lics que és com sembla que el gobierno de españa vol enfrontar aquesta situació, són els que estan a primera línia de foc.

Molt m’equivoco si, des d’un punt de vista de reconeixement, a nivell oficial, no seran precisament ells qui s’enduran les lloances. Només cal veure com les compareixences d’avui van en la línia bèl·lica: ministre de l’interior, militars, guàrdies civils i policies; cap metge. En aquesta gent hem de confiar?, en aquesta gent confien els manaires de l’estat?, em temo molt que si, i a més, estic segur que quan això s’acabi aquesta gent rebrà felicitacions i condecoracions i ningú “de dalt” es recordarà de l’infermera o infermer o del/la metge que amb la seva intervenció, abnegació i tracte humà haurà ajudat realment a sortir-se’n als infectats pel virus.

En quantes intervencions referents a aquest tema hem vist els polítics d’altres països envoltats de sabres i porres?. Fins i tot en això españa és tristament diferent.

Agustí Vilella i Guasch

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s