QUI MANA MANA

Això és el que, per sobre de tot, volen deixar clar els del gobierno d’españa, i no perden ocasió per demostrar-ho i insistir-hi, encara que els resultats en siguin catastròfics.

Amb la crisi sanitària que estem vivint s’han bén cobert de glòria. Començant per l’establiment del “mando único”, amb l’esperpèntica exhibició de personal carregat de ferralla sortint cada dia a donar el “parte” de la seva particular guerra (gloriosos els episodis del “lunes” i el de la recuperació de les taronges); la fallida re-centralització de compres amb els resultats que totho sap; la negativa a autoritzar el tancament de Catalunya; la negativa al confinament de Madrid; les dues setmanes de retard en aplicar les mesures de confinament total que demanava el President Torra.

Tot això, podria ser anecdòtic si no es mesurés en morts. Ara els ha irritat profundament que el Govern de Catalunya hagi abandonat el sistema emprat i hagi començat a afegir-hi les defuncions a les residències d’avis, als sòcio-sanitaris i als domicilis perquè posa damunt la taula que les víctimes són moltes més de les que es deien.

El darrer capítol (de moment) és la reacció a l’anunci de la Generalitat i el Govern Basc de la intenció de permetre la sortida dels infants a partir de finals de setmana que vé i que l’inefable ministro Illa, ja ha corregut a dir que, en tot cas, hauran de ser ells qui ho autoritzin. De debò que països com el Basc i Catalunya han de demanar permís a Madrid per permetre o no que la seva canalla surti a passejar?; veure que dues persones del nivell del Lehendakari Urkullu i el President Torra, a anys llum de personatges com Sánchez, o Illa (dels uniformats més val no parlar-ne), els hagin de demanar permís per aplicar una mesura com aquesta als seus respectius països és de vergonya aliena.

Per cert, a la xifra de morts, com deia el doctor Brugada, algun dia s’hi hauran d’afegir els indirectes derivats d’operacions, visites, proves, diagnòstics, etc. ajornats per haver hagut de destinar gairebé el 100% de la capacitat dels hospitals a atendre els infectats pel virus.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s