COPIAR

En els anys del boom tecnològic i derivat de no sé quins acudits dolents, va estendre’s la idea de que els països orientals es dedicaven a copiar els avenços d’occident.

Ara, sense acudits pel mig, dins d’aquesta crisi que ens està delmant, hi ha un país que segur que ho podia haver fet millor però que, com a mínim, ha actuat propositivament i ha intentat fer accions per combatre la pandèmia, i n’hi ha un altre que tot i tenir moltes més possibilitats, s’ha dedicat a fer el que l’acudit dolent atribuïa als orientals.

Catalunya va voler comprar material, va voler tancar-se, va voler fer hospitals d’emergència, va voler fer mil i una coses, de les que les darreres han estat el mètode de comptatge de les defuncions i el desconfinament dels infants. A tot això, l’altre país, en una acció més similar a un cop d’estat que a una altra cosa (i per a mostra les esperpèntiques rodes de premsa amb els militars), va prendre a Catalunya -i a les altres autonomies- la major part de les seves atribucions, i ha tingut una reacció que podríem definir en primer prohibir i després copiar les propostes aplicant-les tard i malament.

És una versió moderna, corregida i augmentada d’aquella lamentable frase d’Unamuno del “que inventen ellos…”, el que passa és que en aquest cas malauradament i potser criminalment, hi ha molts morts pel mig.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s