ALGUN DIA LA SABREM

Em refereixo a la veritat al respecte d’aquesta pandèmia que ens mata, ens confina i ens arruïna.

Se’ns va vendre inicialment com una grip, potser amb una mica més de mala gaita però que tampoc n’hi hauria per tant, i tots (jo el primer) ens ho vam creure.

Així com van passar les setmanes ens vam donar compte que de grip amb mala gaita res de res, que això era una altra cosa, i llavors, encara que sigui sense voler, un comença a mirar al principi de tot, a la Xina, concretament a la ciutat de Wuhan. Què veiem?, doncs una ciutat de gairebé dotze milions d’habitants on (diuen) hi va haver uns dos mil cinc-cents morts (ara n’hi han afegit uns mil cinc-cents més), malgrat tot res al costat del que fins ara tenim a Catalunya que, amb set milions i mig d’habitants ja anem cap als deu mil morts; la mateixa proporció hauria produït, només a Wuhan, setze mil morts!.

La Xina és un gegant de mil tres-cents milions d’habitants i el seu règim no s’ha distingit mai precisament per la seva sensibilitat envers la seva població ni pel respecte a les seves vides. Jo no sé a la demés gent, però a mi se’m fa difícil veure el règim xinés decretant alarmes, muntant macro-hospitals d’emergència en temps rècords, tancant vols i fronteres i actuant a la desesperada per dues mil cinc-centes, o quatre mil si hi sumem les que hi han afegit ara, defuncions. Tot i que la xifra hagués estat la dels setze mil, jo personalment dubto que la Xina hagués tingut la reacció que va tenir, per tant, qui sap si no en van ser encara moltíssims més. Què és realment aquest virus?.

Les preguntes que jo, pobre de mí, em faig al respecte de l’actuació xinesa, no se les podien fer les autoritats de la resta de països?; sabien o sospitaven el que ens venia al damunt?; si no ho sabien i no es feien preguntes coneixent el règim xinés molt millor que qualsevol persona del carrer, què podem pensar de les seves capacitats polítiques i fins i tot intel·lectuals?; i si ho sabien, perquè no van actuar més contundentment?; què hauríem de pensar si ho sabien?, que són una colla de criminals?; criminals que hauran permés que hagin mort molts milers de persones, que molts milers més hagin patit molt i que el món literalment s’esfondri (que indirectament representaran encara molts més morts i sofriment).

Algun dia sabrem la veritat del que passa, ho sabrem i els responsables seran jutjats, encara que sigui per la història. La part terrible és que els que la malaltia s’haurà endut no tornaran.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s