ES QUEDARÀ

El virus aquest potser es quedarà, però el que segur que ho farà és l’“estado de alarma” decretat per l’estado español.

El virus és un element aliè a ells, però els ha anat com anell al dit per retallar (més) la nostra ja migrada autonomia. Van  decretar el “mando único”, designar la “autoridad competente”, posar els militars a engegar la seva tronada fraseologia (sin novedad, hoy es lunes i altres perles),  presumir de les seves gestes (els ja famosos trenta kilos de taronges i altres) i prendre el comandament real de l’estat.

Doncs aquest “estado de alarma” es quedarà com es va quedar aquell tristament famós article 155 de la seva sagrada constitució, que mai es va retirar.

Amb la pandèmia no ho podien fer només amb Catalunya i ho han hagut de fer amb tot l’estat, i ara als españols els passa allò que en temps del nazisme va dir Martin Niemöller “Quan els nazis van venir a buscar els comunistes, vaig guardar silenci perquè jo no era comunista…,” fins que ja no quedava ningú més i se’l van endur a ell; doncs ara s’els han endut també a ells.

Mentre el seu estat semblava anar només contra els catalans estaven molt tranquils perquè ells no n’eren, però ara, quan es donin compte que en el paquet també hi van ells, què faran?. L’estat español es troba molt a gust en aquesta situació, i no la revertiran, al menys no la revertiran realment, com dèiem del 155.

Estarem molt temps amb els drets retallats o suspesos. Els que ja tenim uns quants anys recordem quan s’havia de presentar un certificat de penals… per comprar una multicopista!; demanar permís per fer una reunió de més d’unes poques persones; manifestacions?, per San José Obrero o pel 12 de Octubre, organitzades pel “régimen”; els que queien en mans de la “Político Social” ja havien begut oli (de fet ara qualsevol uniformat et pot detenir sota acusacions delirants); els que feien cap a la “Audiencia Nacional”, bé llavors era el TOP, ho tenien molt negre, etc., etc. I això li encanta, a l’estat español.

Es quedarà.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s