XIFRES I XIFRES

Des que va començar la pandèmia i el confinament vivim sota una pluja de xifres, que ens serveixen en les esperpèntiques rodes de premsa monclovites i de la Generalitat (aquestes sense ser cap meravella, són més suportables).

Xifres de infectats, de ingressats, de ingressats a les UCI’s, de morts, de recuperats, tot plegat per no saber gaire res del que està passant. Perquè?, doncs perquè cada país, cada administració, cada el que sigui, compta com li sembla, sense un criteri comú i, el que és pitjor, sense cap criteri gaire racional que no sigui el de intentar quedar bé. Cal recordar que a Catalunya, quan van canviar el criteri de comptatge el nombre de defuncions es va gairebé duplicar?.

Perquè no parlen de xifres de infectats per miler de proves fetes?, això ens permetria saber quantes proves s’han fet -ben poques pel que sembla- i la incidència real de la malaltia?; perquè no parlen de nombre d’afectats i, sobretot, de morts per milió d’habitants?, això permetria saber que a l’estat español aquesta xifra gairebé triplica la dels Estats Units (dir-ne només el nombre absolut és enganyar conscientment tenint  en compte que la seva població és set vegades l’española).

Tornant a les proves, ón són els milions i milions de kits per fer-ne que deien que havien comprat i que arribarien d’un moment a l’altra?, això és d’una gran barroeria: no fem proves doncs no hi ha infectats i avall que fa baixada, aquí també hi arribo jo, no cal ser cap geni. I tres quarts del mateix pels morts: aquests no els afegim, aquells no els sumem, i au, a posar-se medalles. Quina vergonya tot plegat!.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s