LA GENT

La gent és la força d’un país. La gent de Catalunya té molta força. Va empènyer fins a fer un referèndum que va posar al límit l’estat español. Va portar el país a les portes de la independència. La seva gent va tornar a fer aguantar la respiració a l’estat quan va ocupar l’aeroport, quan va engegar i va guanyar la “batalla d’Urquinaona”; va tornar-lo a fer tremolar quan va bloquejar la frontera, també amb les impressionants i memorables marxes per la llibertat. La seva gent ha recollit en hores quantitats multi-milionàries per pagar les indecents fiances imposades pels jutges (o pel govern?) d’españa. La seva gent ha fet i farà de tot, ho ha aguantat i ho aguantarà tot, sempre respon i respondrà sigui el que sigui el que el país necessiti.

I a la seva gent una colla de vegades els polítics d’aquí, gairebé tots, els han aixecat la camisa. I això la gent de Catalunya no s’ho mereix, entre altres coses perquè molt poques vegades en el món uns polítics hauran tingut darrera seu una gent tan entregada. Però encara que hagi trigat a donar-se’n compte ara ja ho ha vist, i n’està tipa, i la meva percepció és que no n’aguantarà gaires, per no dir cap més.

La gent ha de ser conscient (cada vegada n’és més) de què és ella qui té la força, que els polítics són on són perquè els hi ha posat la gent, i que la gent els pot treure, i els traurà si cal.

Els partits, necessaris per canalitzar la voluntat de la gent, han derivat en engranatges opacs amb grans estructures professionals, en agències de col·locació amb les que es premien les fidelitats, que manegen pressupostos impossibles, i que han acabat existint i treballant per a si mateixos, els importen un rave el país i la seva gent, que només compten en la mesura que una acció determinada beneficiï o no els interessos partidaris.

Que la gent torni a agafar la iniciativa i empenyi més fort que mai.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s