REFERÈNDUM O ENQUESTA

Vam fer un referèndum el dia 1 d’Octubre del 2.017, vam votar i el vam guanyar. Hi ha que en nega la validesa perquè entre altres coses, diuen, no es van donar les condicions per considerar-lo vàlid (són els mateixos que van fer el que van fer per que les condicions no es donessin); a més diuen que segons la constitució del seu país no se’n pot fer un altra.

Llavors n’hi ha d’altres, de fet la majoria, que enlloc de defensar el referèndum fet i el seu resultat, també diuen que se n’hauria de fer un altra, però pactat amb l’estat, quan saben perfectament que l’estat no ho pactarà mai, mani qui mani allà.

Dit tot això em pregunto: i perquè no fem una enquesta?; no a la població en general, si no als polítics amb carnet i de manera especial als que estan “en nòmina”, de qualsevol administració, del respectiu partit o dels dos a la vegada, que no és pas tan inusual. L’enquesta tindria una única pregunta que seria “vols la independència de Catalunya?”, a la que només es podria respondre “si” o “no” (es nota que no soc polític).

Perquè fer aquesta enquesta?, doncs perquè així la gent podríem saber amb qui ens “juguem els quartos” i si no ens convingués anar de la mà de qui anem, canviar de companys de viatge.

Mentre acabo l’escrit em dono compte que això no pot ser per que l’enquesta tindria un greu problema de fiabilitat: si està demostrat que la gent mentim a les enquestes, què no faran els polítics que això de mentir ja els ve de fàbrica?.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s