SE’LS VOLEN CARREGAR

Els Mossos d’Esquadra com a cos, i els seus caps com a tals, van tenir una actuació molt afortunada (o molt desgraciada) arran dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

Molt afortunada per qualsevol que s’ho miri des de fora i vulgui ser equànime; això, entre altres coses va provocar una onada d’admiració i respecte de la ciutadania de Catalunya cap a un cos que llavors, més que mai, va considerar “seu”: recordeu: “els Mossos seran sempre nostres”?.

Molt desgraciada als ulls dels qui no van fer res, dels qui ningú no va trobar a faltar, i per sobre dels que després han anat planant molt negres ombres de dubte. Aquests, a més, no van perdonar ni perdonaran mai l’èxit ni la reacció de la gent en favor del cos dels Mossos.

Des de llavors s’ha anat fent una tasca de desgast de la imatge del cos, amb actuacions que res tenen a “envejar” a les policies de l’estat; els han permès (o els han fet fer?) actuacions lamentables, amb violència gratuïta, identificacions sovint aleatòries, atestats “imaginatius”, racisme, etc.; tot això com a mínim tolerat des dels més alts comandaments polítics del cos.

Tota la impressió és de que hi hagi la voluntat de que la gent deixi de considerar “seva” la Policia de Catalunya i vegi menys aliena la policia forana ja que, al cap i a la fi, fan el mateix.

Com tantes coses està, en part, a les nostres mans de que ho aconsegueixin o no, però sobretot està, i en molt bona part, en mans dels propis membres de la nostra Policia dintre de la que hi ha, com a tot col·lectiu, elements de tota mena; i moltíssim està en mans dels responsables polítics del cos, que vist com actuen, haurien d’aclarir de quin costat estan, si dels Mossos “nostres” o dels Mossos “aliens”.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s