NO TÉ REMEI

Lo d’españa amb Catalunya no té remei. España no suporta la mera existència de Catalunya, no la tolera, és superior al seu raciocini i voluntat. La meva conclusió personal és que és per la llengua; al seu magí imperial no hi cap la idea que uns súbdits (és el que som per l’estat español) no deixin córrer la seva insignificant llengua i abracin la del seu imperi(!).

Ho vaig començar a veure clar fa més de cinquanta anys. L’agost del 1969 vaig haver d’anar a fer “la mili”; a la caserna hi érem a parts més o menys iguals reclutes catalans i bascos, en aquella època ETA havia començat a matar i tots els estaments oficials, policials i militars de l’estat estaven sota una veritable psicosi per aquest tema, doncs tot i aquell ambient, per qualsevol comandament de la caserna els bascos sempre van ser els simpàtics “chicarrones del Norte”, i els catalans sempre vam ser, amb sort, els “polacos” i, amb no tanta sort, els “perros catalanes”.

L’estat español sap perfectament que si mai aconseguís imposar l’español, tindria la partida guanyada, perquè tot el demés vindria per si sol, d’aquí la seva obsessió per ofegar-nos, humiliar-nos, empresonar-nos, pegar-nos, fer-nos exiliar, ofegar el país econòmicament, treure’ns tot poder decisori, intentar diluir-nos, però i per damunt de qualsevol cosa, esborrar el català i imposar l’español.

A la nostra mà està que no se’n surtin.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s