POLÍTICS

En un escrit publicat avui, Oriol Junqueras i Pere Aragonès, han demanat reactivar “tan aviat com sigui possible” la taula de diàleg amb Catalunya; també diuen que “és necessari que el Gobierno de l’Estat recuperi la voluntat de diàleg i col·laboració entre institucions que va permetre la seva investidura” i, entre altres coses, han reclamat formar un front comú a Catalunya amb les formacions polítiques “que treballen pel progrés del país”.

Les dues primeres van adreçades a l’estat i francament em sembla que ells, millor que ningú, saben com negocia i com pacta españa, per tant(?); i la tercera proposta em sembla adreçada als “comuns” qui sap si amb la idea de fons de reeditar un tripartit de “progrés”.

Que gent provadament intel·ligent com en Junqueras i Aragonés facin aquestes propostes a aquestes alçades de la història per a mi és absolutament incomprensible i només hi veig, una vegada més, la intenció d’anar fent la “viu viu”, i qui dies passa legislatura que empeny.

Trec del calaix un escrit meu del 2018: “Vergonya em fa la classe política d’aquest país; hi ha una dita que diu que tot poble té els polítics que es mereix, però aquí falla: el poble de Catalunya no es mereix aquests polítics. Hem fet de tot, ho hem aguantat tot, ens hem expressat inequívocament a les urnes; què fan amb el nostre mandat?, passar-se’l pel folre pensant només en les seves politiquetes de curta volada; amb l’agreujant del ridícul que fem davant el món i, sobretot, davant el nostre enemic (és fàcil imaginar les cares de satisfacció que hi deu haver segons on). Em reafirmo en el que he dit més d’una vegada: som on som gràcies a la gent i als polítics sobrevinguts (no professionals), i arribarem on hem d’arribar amb la gent i amb els no professionals de la política. No podem confiar en els que “viuen” d’això, acaben posant pors, interessos, tàctiques partidistes… per davant dels interessos dels votants. Ah!, i que ningú no s’equivoqui: els presos no sortiran fins que no siguem independents.”

I tot plegat ho relligo amb una frase dita per un polític de primera línia i “independentista”:  “l’estelada pel míting i després al calaix, que cobro 6.000 euros i amb això no s’hi juga”.

Però sí que juguen amb la gent i amb el país. Vergonya!.

Ah!, si nomeno Junqueras i Aragonés no vol dir que l’escrit sigui anti ERC, és anti-polítics “de carrera”.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s