EL PAIO ÉS LLEST

En Pedro Sánchez, president del gobierno d’españa, fent de “trilero” a la Rambla s’hauria fet d’or.

Just començar la legislatura va arribar el virus i va engegar a tocar cornetes i tambors, va palplantar els suports de medalles a les rodes de premsa, va “mobilitzar” (un nou concepte polític per no dir res) centenars de milers de milions d’euros que ningú no ha vist, ha continuat amb la seva pirotècnia político-financera i la gent sense veure ni un euro. Va re-centralitzar dràsticament l’estat amb conseqüències nefastes que ell s’ha encarregat de centrifugar cap a les “comunidades autónomas”. Ha convocat cada setmana reunions de Presidents autonòmics per limitar-se a dir-los el que ja havia dit el dia abans en roda de premsa i no fer ni cas del que li deien a ell.

Però on excel·leix és en els pactes amb altres formacions polítiques,  especialment amb ERC: només en el poc temps que es porta d’aquesta legislatura, els va enredar perquè l’investissin a canvi d’una taula de negociació de la que, de mala gana, en van fer una sessió que només va servir per dir que en farien més; la pandèmia el va ajudar a tirar la pilota endavant; van posar la taula pel proper més de juliol però avui inclòs, encara diuen que no poden fixar-ne la data exacta (ad calendas grecas?).

Va continuar quinzena a quinzena assegurant-se gairebé cada vegada els seus vots traient l’espantall de la dreta… amb la que acaba pactant, entre altres amb Ciudadanos que molt d’esquerres no semblen ser, i ERC aguantant el xàfec.

Per arrodonir la jugada, ara per pactar això de la “nova normalitat” o com n’hi diguin, hi afegiran el PP… conservant ERC a dintre (com un famós camarot), i ves que no hi facin pujar als de VOX tot retenint-hi als esquerrans.

Sent una mica maliciós es pot veure una múltiple jugada: s’assegura els pactes mentre desgasta bestialment ERC que ja no sap com explicar-ho i a més posa mala maror a dins de les files de l’independentisme; ni el Màgic Andreu, el Mag Lari i el Mago Pop junts ho farien millor.

Com deia al principi: és llest el paio; l’estrany és com els altres s’empassen gripaus d’aquesta mida sense ni mastegar!.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s