REACCIONS

Els que ja tenim una edat recordem les novel·les i les pel·lis basades en els “gulags” i similars estesos per mig món; també hem llegit històries que geogràficament ens agafen molt més a prop i com són les monstruositats perpetrades per la Inquisició castellana/española. Amb mètodes diferents (relativament), l’objectiu era sempre el mateix: la destrucció moral i, si calia, física del reu.

En aquells temps més pretèrits els feien “abjurar” de les creences errònies i “abraçar” la fe veritable per acabar, si el reu no es moria abans, matant-lo sense pietat; en les sinistres presons i camps de concentració de fa unes dècades, amb aquelles tècniques de les que se’n deia rentat de cervell i fins i tot re-educació, els pocs que hi sobrevivien quedaven prou malament físicament i mentalment perquè no fossin mai més bons per a res.

Explico tot això arran de la repugnant i inquietant reacció de la fiscalia al respecte dels permisos penitenciaris, especialment del de’n Jordi Cuixart. Què farien aquesta gent si podéssin?, no vull ni imaginar-ho, però segur que ho farien, i també segur que no poder-ho fer els deu saber molt greu.

Les reaccions repugnants no són només a nivell fiscal/judicial, també n’hi ha hagut a nivell polític per les españes profundes com era d’esperar, però i aquí?, tots els de les bancades dretanes i ultra-dretanes s’hi han afegit amb aquell entusiasme i per rematar-ho també s’hi ha afegit l’inefable Iceta emparat en aquell posat seu pretesament bonhomiós i utilitzant aquell to entre didàctic i foteta, diu que els presos no mostrant penediment no ho posen fàcil als de les togues.

Per anar dialogant. Això és el que hi ha.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s